Söndagspromenad 19 oktober 2008

img_0723-large
En bra utflykt karaktäriseras av fyra nödvändiga, men tillräckliga, ingredienser: 1) En god vän att dela och skapa upplevelsen med, en som man kan prata med om allt det som dyker upp i huvudet utan struktur bara för att man är på utflykt. 2) En färd med bil eller kollektivtransportmedel som tar så lång tid och till sådana trakter att man känner att man har tagit sig nånvart bortom det dagliga scenariot, men kortare än en riktig resa. 3) Ett mål för färden som innebär att man ser något man tidigare inte sett. 4) Fika. Alla fyra lika viktiga.

Min bästa utflyktskompis M. (1) och jag tog tåget (2) idag till Pompejiutställningen (3) i Hässleholm. Fin. Vi gick och tittade på roliga skulpturer i kommunen efteråt, (fotot visar Grimaserande flicka av Lena Cronqvist, stenläggning och tegelvägg kompletterar fint) men konstaterade att moment 4 inte gick att uppfylla på orten. Så vi åkte hem till Malmö igen och åt världens godaste macka på fiket inne på centralstationen: jättestor rågbrödbulle med ishockeypucktjock skiva chèvreost, mosad avocado, fikonmarmelad, groddar och lite sallad. En utflykt som hade allt. När vi en annan gång tog tåget runt Öresund och hoppade av på Louisiana åt vi en megastor bit bautagod äpplekaka med nötter och kola i på Hard Rock Café i Köpenhamn efteråt. Jag tycker nog dagens utflykt är i höjd med just den gången, eller vad tycker du M.?

img_0726-large
Den här måste med också: Speak out av Åsa Herrgård (återigen en fin stenläggning) och en notering om att en bra utflykt ska ge så oväntade möten som möjligt också. Som på Hässleholms Kulturhus som var invaderat av Täcklebo Broderiakademi som hade tvådagars-konvent där. En massa glada damer med handbroderade textila namnbrickor vällde runt i lokalen. Full pott även på inkvalade moment fem alltså.

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s