Lördagspromenad 11 oktober 2008

img_0706-large
Oktober funkar för det är fortfarande ljust och premiär för höstfärgerna som bäst avnjutes under långa promenader i lagom mak. Profylax för att inte bli deppig, sjuk eller stressad på jobbet. Jag drabbas sällan av det uppräknade i alla fall, men så beror det kanske också på, enligt nättidningen idag, att jag i hög grad har samma värderingar som Homer, klok karl. Men jag lider med dem som faller ifrån.

 

img_0710-large

Sju veckor sedan min son flyttade hemifrån och i onsdags besökte jag en bebis som var fyra veckor. Minns hur jag själv omnämnde mitt barns ålder först med dagar sedan veckor sedan månader och halva år upptill jag tror han var en fyra – fem år då blev det nog bara hela år. Nu räknar jag mig ut ur den tiden på samma sätt, verkar det som. Och upplever tillvaron som oväntat helt satt ur riktning, eller rörelse. Det kallas säkert avkoppling, omstart, etc och det är skrattretande att jag aldrig fattade vad som väntade.

img_0712-large
Klövern blommar igen jämte andra sommarblommor, de går väl efter temperatur snarare än almanackan. Finns större substansvärde i deras cykliska aktivitet än mången aktie i dag. Absurt hur sociala konstruktioner kan få ta överhanden så att de tas för snarast fysiska fakta.

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s