Quizen 8 oktober

Vi började hemma hos stjärnskottet och hennes föräldrar som bjöd på jättegod köttfärspaj. Sedan tog vi oss till quizen där vi bekymrat inte kunde förneka att avståndet mellan våra resultat och de vinnande blir allt större. Megan quizmaster och hon genomförde en varierad frågestund som vi fick klara av ståendes runt en pelare, det blir alltfler pubgäster på onsdagarna.

Vi klarade inte att det är Saudiarabien som är det största land på jordklotet som inte har ett permanent vattendrag av något slag och vi satsade på Danmark vid frågan vilken släkt som regerast längst även om någon försynt föreslog Grimaldi som är det rätta svaret. Fast jag fattar ändå inte. Att koda färger för webben innebär att sätta sex F om man vill ha vitt och sex nollor för svart, men att fyra F och två nollor blir gult kräver att man tänker till vilket jag inte fixade, men min arbetskamrat Johan förklarade idag: eftersom det handlar om rgb-färgrymden där rött-grönt-blått läggs till eller dras ifrån för att ge alla färgerna så betyder fyra F och två nollor att det är fullt ös på rött och grönt, F, vilket ger vitt i den additativa färgskalan, men inget alls av blått. Komplementfärgen för blått är gult vilket också är svaret.

Vann gjorde Caltex and the Oxymorons och därmed är vi sju lag som har två segrar eller fler i år. Nu gäller det att hålla sig kvar i biblioteket för finalplats!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s