Söndagspromenad 21 september 2008

img_0702-large
Behöver bara titta ut genom köksfönstret för att bevittna en sorts söndagspromenad. Den enes död den andres bröd. Klicka på bilden den gör sig bäst förstorad! Raka rör där rollerna är givna från början och inget att göra något åt. Till skillnad från i vår värld där rollerna är sociala konstruktioner vi har allt att vinna på att ständigt ompröva. Men där ojämlikheten ändå aldrig verkar ta slut eftersom män fortfarande slentrianmässigt kan ses välja män utan andra skäl än att de är just män. Eller går nedanstående man att byta ut mot en kvinna? Har någon hört en kvinna kunna berätta en likadan historia? Träffade nämligen nyligen på en man som blivit chef med fin lön därefter. Grattis sa jag, men han snarast suckade och sa att han inte ville bli chef, det var ledningen som tryckte på trots att han uppvisade motstånd, han tyckte inte han passade och hade heller inte efter utnämningen tagit på sig allt det som förväntades av honom som chef. Men han hade fortsatt få ha kvar både titel och lön…

Suck. Är övertygad om att det bakom mer eller mindre inkompetenta manliga chefer finns mången frustrerad kvinna som antingen i praktiken gör ett chefsjobb hon aldrig blir bekräftad för eller som aldrig får jobba i nivå med sin kompetens ens. Det vill säga jag tror att det fortfarande är så att det är svårare för en kvinna att bli chef än en man och att det inte har något med hennes kvalifikationer att göra.  Men rätta mig gärna om jag har fel och vidarebefordrar förlegade fakta och moderna myter!

Kan det vara så att män är rädda för kvinnor fastän vi inte är som en del spindelhonor vilka äter upp hanen efter parningen. Men vi borde kanske…

This entry was posted in Jämlikhet och genusfrågor, Söndagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Söndagspromenad 21 september 2008

  1. n-å says:

    Du får väl ta och bli ordförande här ute,,

    🙂

    Hade ju varit trist om vi levt som spindlarna,, kort liv då,, 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s