Malmös busslinjer har rullat in på bibblan!

Nu finns båda mina uppsatser om Malmö på stadsbiblioteket. Den sista: om Malmö och dess busslinjer, en studie om hur framväxten av stadens kollektivtrafik står i relation till framväxten av staden som sådan, den uppsatsen var ett soloarbete i våras. Den förra ingick i ett grupparbete i höstas om stadsdelen Värnhem. 

Uppsatserna tillverkades inom hägnet av kursen om Malmö stads historia som körs på halvfart på Malmö Högskola och än så länge bara går att följa under ett år. (Kursen heter egentligen Den europeiska stadens historia: exemplet Malmö vilket är bra att veta om du vill söka upp den på MAH:s webbplats vilket inte är så lätt precis…) Men kursledarna funderar på en fortsättning utöver de befintliga 20 poängen. Det hoppas jag kan bli verklighet. För blir den lika underhållande och informativ som den befintliga vore det kanon; kan varmt rekommendera den kursen. Men som sagt: make my day och låna min uppsats!

This entry was posted in Malmö and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s