Quizen 17 september

Familjen TLA bänkade sig runt barnbordet under en osedvanligt svår quiz för att lyda under Steves piska. Världens mest lästa roman kunde vi tack vare rådigt ingripande av Ann-Marie som kunde skilja mellan mest lästa, Da Vinci-koden, och världens bästa enligt någon framröstning, Midnattsbarnen, vilket jag ville ha svaret till. USA:s försvarsgrenar och vapenslag kunde vi vilket vi väl också borde med tanke på en del lagmedlemmar om man säger så. Att sortera en del drycker efter koffeinhalt var mer en fråga om hur knepiga frågor Steve brukar ha, dvs kunde han tänkas jäklas som Brian? Nä, utan det rätta svaret var det mest uppenbara. Alkemisternas hemliga substans för att göra guld fick vi aldrig fram rätt fastän vi var och harvade kring det här med elixir, suck (Den vises sten eller  philosopher´s stone är det vi sökte i alla fall) och vi fixade inte heller vad den järnrika röda leran heter (terracotta) vilket bara kan förklaras med hjärnbrist. Psykopaterna vann vilket är bra: släpp ingen ny jävel över tvåsegersbron! Det blev lite blurr i distinktionerna vid en fråga om svampar och antibiotika. Var det rätt eller inte att svara penicillin?

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s