Quizen 10 september

Jag var inte med förra veckan, men fick ett sms till Klippiga Bergen om snöplig placering en halv poäng efter vinnaren. I kväll skruvade Megan fram en knepig quiz som inte blev bättre av att TLA var reducerat till tre personer. De andra hade fött barn, somnat på soffan eller flytt till Sydafrika. Vi gjorde några rejäla magplask och påstod i likhet med ett annat lag att det var solar plexus som styrde andningen och inte diafragman och sedan, också i likhet med det andra laget, kunde vi svära på att vi hört Megan fråga efter vilken princess som råkade illa ut i Troja. Varvid vi skrev Helena, men rätta svaret var Hektor. Vidare skulle figment vara det rätta svaret på vad som på latin betyder to form och avser att konstruera i fantasin eller nått. Min tur att sms:a ett “fruktansvärt” till lagkamrat i förskingringen. Och vinnaren den här gången var ett lag som tog sin andra delseger för i år, vilket är lite hotande: nu är vi sex lag med två segrar eller fler. Hur många lag får plats i biblioteket för finalen?

Läser på Spitfires blogg att de inte hade framgång heller varvid de spekulerar i dålig intern kommunikation som orsak. (Vi klarade också 1961 som utgivningsår för Catch 22 och KLM som världens äldsta ännu fungerande flygbolag, förresten). Men hallå: puben var ju sällsynt full av skränande människor som inte var engagerade i tävlingen, usla spelvillkor, skulle jag vilja säga.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s