Quizen 27 augusti

Eric quizmaster och han följer traditionen med att ta upp frågor redan ställda. Och lika traditionsenligt mindes vi vad vi hade svarat förra gången det gällde att rangordna från snabbast till långsammast de fyra simsätten fjäril, ryggsim, bröstsim och crawl. Men, sedan inträffade något nytt: Vi visste att vårt svar då hade varit fel! Och än mer kusligt var att vi också kom ihåg hur den rätta följden skulle lyda: crawl, fjäril, ryggsim och bröstsim.

Vi satsade på rätt ABBA-låt till John McCain: Take a chance on me, men vi fixade inte titeln på Dale Carnegies storsäljare på 30-talet: How To Win Friends and Influence People. Det fick inte General Mortars heller rätt på, de surade dock för att jag därmed gav dem noll poäng. De ville ha credit för att de faktiskt hade rätt ord med i titeln, det var “bara” fel ordning på orden. Humpf! sa jag och så rusade vi alla efter rättningen till Eric och beklagade oss. Han gav dem 1/2 poäng till… Det går inte att bli putt på Eric så okey då, GM fick ändå inte mer än 20,5 och vi hade 21,5. Psykopaterna, the real scary ones, hade 23. Varken de eller vi klarade en knäpp hästfråga, de klarade dock segern även denna gången och det är ju så att The winner takes it all.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s