Quizen 20 augusti

Delad tredjeplats med TSP och 20 poäng. Vinnande laget, som vann efter utslagsfråga för tre, hade 23. Det känns som om vi slarvade bort några poäng. Undertecknad stod för åtminstone en miss: vilken färg tänker folk mest på vid en förfrågan om att just bara tänka på en färg. Jag erinrade mig ett epostbaserat kedjebrev som mynnade ut i detta. Först fick man tänka på ett valfritt verktyg och sedan en dito färg. Och sedan skulle man gå några turer till för att sluligen bli förvånad över att kedjebrevet kände till att man valt att tänka på en röd hammare, för det var vad de flesta gjorde i ett sådant läge, statistiskt sett. Jag erinrade mig det vid gårdagens quiz-rättning. För när Steve ställde frågan sa jag att rätt svar var blått. För det var vad jag svarat på det där kedjebrevets formulär: en blå skruvmejsel…

Det är ofta så att vi kommer ihåg vad vi svarat förra gången en fråga varit uppe, men det är aldrig någon som kommer ihåg om det svaret var rätt. Steve frågade också något snarlikt om vad man säger om jellyfishes, maneter alltså, när de är många. En liknande fråga hade varit uppe vid ett tidigare tillfälle och det är på sätt och vis filosofiskt intressant att vi skiljer mellan mängdbegreppet beroende på om det är en flock apor, ett stim fiskar, ett gäng tonåringar, etc. I alla fall så missade vi här också. Maneter kommer i blooms (eller swarms enligt wikipedia och det låter vettigare, men det andra är ockå rätt.)

Steve brukar ha sitt hemland som svar på en fråga, men inte denna gång!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s