Quizen 13 augusti

Megan körde en sprituell omväxlande quiz med slagsida/företräde, beroende på ens eget intresse, för historiska/kulturella frågor. Tänk att vi aldrig kom på vad Konstantinopel ursprungligen, eller rättare sagt: vad föregångaren på platsen, hette på grekiska, det var en sant bysantinsk fråga! Trodde K. alltid hade hetat K. fram till det blev Istanbul och att det bara var riket det låg i som skiftat namn och hetat Östromerska riket, Bysans, etc.  Irland har en harpa i vapnet vilket vi inte heller kom på. Däremot så tog jag mitt livs första sportfråga, tror jag. Hur många OS-guld hade simmaren Michael Phelps plaskat hem? Jo elva. Och det kunde jag bara för att jag läst om det samma dag i världens bästa dagstidning El País. De världshändelser som står där dyker upp i Sydsvenskan först två-tre dagar senare. Jag läser El País på nätet för att upprätthålla och förbättra min spanska och då läser jag allt möjligt bara för att se om jag begriper. Reportaget om Phelps fattade jag tydligen rätt!

Och vi vann inte, enda trösten är att det förhoppningsvis var en one-night-stand som gjorde det…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s