Quizen 30 juli

TLA utgjordes av två envetna som var bra på mycket, men nära skjuter ingen hare. 16,5 poäng vilket var långt från Psykopaternas 23,5. De senare slöt upp med ett halvt dussin medarbetare och hade dessutom avlösning i halvlek -borde inte vara tillåtet, precis som om det här var en sällskapslek! Både psykona och vi fick fel på Parthenon Sculptures som svar på vilken skulpturgrupp som till Greklands förtret fortfarande befann sig på British Museum. Det rätta svaret enligt Eric skulle vara the Elgin Marbles, men enligt BM:s hemsida är det bara vad en del av skulpturerna ibland kallas. Namnet kommer efter den brittiske ambassadören i England på 1800-talet, Lord Elgin, som tog sig före att sno de antika verken hem till England.

Men Montevideo ligger verkligen så fruktansvärt långt söder om Bangkok att vi borde skämmas som inte klarade det. Däremot visste vi, dvs inte jag, att Kung Lear var pappa till Cordelia, Goneril och Regan, men sedan lyckades jag övertala min stackars lagkamrat att 1983 var året för den ryska ubåtens tripp till Blekinge… Så det var ömsom upp ömsom ner.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s