36 pocketböcker

Fick ett annorlunda kedjebrev som jag svarade på idag: skicka en läst pocketbok till den som står överst på en lista med två namn. Gör ditt eget namn till nummer två och skicka epostet vidare till sex vänner som tycker om att läsa och också förhoppningsvis inte har något emot att skicka någon en pocketbok själv. Gör det här inom rimlig tid och se hur summa summarum 36 pocketböcker trillar ner i brevlådan en efter en.
Vilken bok skulle jag då välja ut att skicka? Jag lade märke till när jag ögnade över mina bokhyllor att inte var det de stora läsupplevelserna jag ville offra… Men hade heller inte fräckheten att bara skicka iväg något gammalt tråkigt. Utan det blev Hanteringen av de odöda, en kultbok, vad jag förstår. Som, okey, börjar lovande, men går mot pekoralets katastrof.
Jag fattar inte hur den här John Ajvide Lindqvist kan vara så rosad, boken vittnar mest om slapphet och obildning. Hoppas hon som nu får den dock tycker annorlunda… Och att de, förhoppningsvis, 36 kommande bokpaketen blir en lättnad för både givare och mottagare! (20/4 2008)

This entry was posted in Kultur and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to 36 pocketböcker

  1. erika says:

    Hej vad kul att du hittade min sida, och vad bra att du visste vad det var för ställe! Vi tyckte det var helmysko, hur har det kunnat förfalla så utan att någon brytt sig om det? Och vad hände med Gyllin?

  2. wendel says:

    Jag går på en kurs på Malmö Högskola om Stadens Historia och just nu skriver vi uppsats. En kurskamrat skriver faktiskt om handelsträdgårdarna i Husie och hon har nyss varit och intervjuat Gyllins efterlevande och tagit reda på mer. Jag ska be henne höra av sig till min blogg eller din och berätta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s