Maggies balkong

Har sett Maggie vaknar på balkongen som går på bio i Malmö nu. Maggie, som aldrig vaknar på balkongen, är en på flera sätt märkt kvinna som med handkamera filmar sina förehavanden under några år. Man förstår mest att tiden har gått genom att hennes frisyr förändras.
Hennes videoinspelningar har klippts ihop och kompletterats med två professionella filmares inslag. Och det hela, som tar drygt en timme att se, ger stundtals prov på obetalbara scener. Speciellt när Maggie deltar i svenskundervisning på Komvux.
Maggie är invandrad till Malmö och bor i en lägenhet med balkong nånstans i stans förorter. Det låter ju inte konstigt, men det igenkänningsbara förvandlas genom den här kvinnans berättelse till främmande fåglar. Maggie lyckas göra till och med en nätad julgran till något helt absurt. Gå och se den! (20/4 2008)

This entry was posted in Kultur, Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s