Quizen 2 april

24 poäng, vilket ibland kan vara mer än tillräckligt för seger räckte inte igår när TSP hade 26,5. Vi valde fel när vi bestämde oss för att kondoren var världens största fågel -och inte albatrossen som också var uppe på tapeten i likhet med att vi röstade ner förslaget om att världens farligaste yrke när det kom till lönnmördade utövare skulle vara påve utan vi satsade på det mer luddiga “politiker”. I numerärt antal var vi säkert rätt på det, men procentuellt har säkert quizmaster Eric rätt about the pope. Och att albatrossen är större än kondoren verkar stämma enligt NE, men enligt psykona som snokat på andra webbplatser kan det tydligen också diskuteras, se deras forum. Jag klistrar upphovsrättsligt vidrigt sett in vad det står i den förtjusande NE (hävdar den recenserande citaträtten för nedan):

“Vandringsalbatrossen har mycket långa vingar och har störst vingspann, lite drygt 3,5 m. Kondoren har kortare och bredare vingar och inte lika stort vingspann, ca 3,2 m. Den är dock betydligt tyngre än vandringsalbatrossen”.

This entry was posted in Quizen i onsdags. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s