Funktionalism kan vara väldigt opraktiskt

Seminarium i kursen om stadens historia och vi har förmånen att det är Tyke Tykesson som visar och berättar om arkitekturen i Malmö. Funktionalismen. Som kunde betyda att brevlådeinkasten i dörrarna på Ribershus-husen i Malmö sitter 38 centimeter eller nått från golvhöjd och att de astunga perspektivfönsterna är en dödsfälla att öppna och svänga runt vid fönstertvätt. Arkitekterna som sa fi donc åt sina historicerande företrädare, men föll i fällan själva när de koketterade med sin stringenta linje och valde andra värden ändå än den funktionalism de sa sig vurma för. Men visst blev det fint. Jag säger inget om det. Bara fnissar lite. När jag är på det humöret. (3/4 2008)

This entry was posted in Malmö and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s