Burlövs kommun -ett föredöme vid medborgarkontakt! Och nu gäller det för mossen!

Jag publicerade förra blogginlägget, se nedan, i söndags och skrev samtidigt en sammanfattning av min upplevelse och skickade raderna, med länk till blogginlägget, till Burlövs kommun genom deras hemsida där det finns kontaktformulär. Jag fick omedelbart en automatgenererad bekräftelse på mina synpunkter. Ingenting konstigt så långt. Men på måndagen får jag ett nytt epost från en tjänsteman som informerar mig om vem på kommunen som har fått mitt ärende och att vederbörande kommer att kontakta mig inom 10 arbetsdagar, plus lite mer information om kontakt och dylikt. Okey, det låter ju bra, men ja ja det kommer väl något formellt svar med tiden…

Men icke! En timme senare ringer handläggaren upp mig och vill veta mer om mina synpunkter! Han berättar också allt om hur mycket Burlövs kommun är medveten om mossen, dess problem och eventuella möjligheter. Det var ett jättefint telefonsamtal!

Nu är jag ännu mer förtjust i Malmös bästa grannkommun där jag sedan länge regelbundet utnyttjar såväl köpcentrumet som Burlövsbadet. I höst har jag även fått upp ögonen för strandängarna vid Lommabukten och för hur mycket som döljer sig på Bernstorps mosse. Den sistnämnda förstår jag nu efter kommunkontakten behöver sina vänner, idéer och hjälp. Den kan tyckas ligga illa klämd och har föga att göra i ett “modernt” urbansamhälle. Men det är precis tvärtom, eller hur?! Mossen finns där ju som ett utropstecken för vad livet och planeten kanske mest går ut på, eller hur jag nu ska formulera mig. Lite som gerillaodlingarna i städerna. Mossen visar hur det är – bara vi får upp ögonen ovanför kundvagnen… Alldeles utmärkt om det kunde anläggas/bevaras fler naturområden i nära anslutningar till just köpcentrum. 🙂

Så nu får vi samla alla goda idéer och peppa Burlövs kommun att fortsätta driva mossen. Jag tyckte det skulle anläggas en promenadslinga för ökad tillgänglighet och det utan att djur- och växtliv stördes. Vad tycker du? Och visste du att gräsområdet öster om mossen, mellan cykelvägen jag skriver om nedan och köpcentrumet Stora Bernstorp också ingår i kommunens ägo och dito mossfunderingar. Spännande, vad kan göras där?

Här kan du kontakta Burlövs kommun!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s