Valborg samlar stammen!

valborg_3

På Valborg vandrar husieborna till mossen som en del av valborgsfirandet. Eller så är det enda begivenheten den kvällen och det kanske mest för att träffa folk och övervara riterna, de heliga:

valborg_1

Vi pratar studentsångarna, dessa charmiga seniorer som med vackert spröda röster prickar in de rätta tonerna i Vintern rasat & Co, det politiska talet från S, försäljningen av hembakta bullar i Kvinnoförbundets regi samt grillad korv från någon manlig gren där, lät mer kul än avsiktligt :-). I bakgrunden på bilden syns Husie kyrka som en gång tog över från hedningakulturen att samla och styra folk. Men än tänder vi våra eldar i alla fall:

valborg_2

Det är lika spännande varje år att se om det tar sig och i så fall hur mycket samt kommer röken att blåsa rakt emot oss eller ut över mossen? I år blev det en lugn tillställning. Notera gärna mössan i förgrunden. När jag skriver detta en vecka senare har meteorologerna förklarat att sommar inträtt i landet. Det lönar sig alltså att offra till Valborg…
Ha det fint!

This entry was posted in Religion och politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s