Midsommarafton som vanligt

Kulturens Östarp, Tornabygdens folkdanslag, Anna-Mi Wendel

Ser ut som en Zorntavla, eller hur? Åskregnsmoln och linskjortor skapar den riktiga lite märkliga midsommarstämningen, tycker jag. Oavsett väder för övrigt så regnar det alltid på midsommarafton så ock i år på Kulturens Östarp där Tornabygdens Folkdanslag traditionsenligt visade upp den ena avancerade folkdansen efter den andra. I det allt mer blöta gräset och hällande regnet, men de fortsatte och fick stora applåder. För inte ge sig för så lite, tycktes de mena.

Och så fick vi alla den ritualmässiga inledningen till det fortsatta firandet med sil och sill och liten nubbe till. Johannes Döparens födelsedag är bara ett patetiskt försök av den efterkommande religionen att lägga locket på för hedniska riter och introducera något mer rumsrent och anpassat den nya ordningen. Jaja, det finns fler företag som misslyckats med koncept och marknadsföring.

This entry was posted in Bilder, Kultur and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s