Bör serietidningar förbjudas och är skolbarn dummare nu?

Rubrikens frågor återkommer i en pärm med tidningsurklipp jag fått låna. Frågorna är ställda till invånare i här i trakten för inte så hemskt länge sedan egentligen, men hjälp vad samhället har förändrat sig, eller?

Läs själv det jag skrivit av från tidningsartiklarna som alla på olika sätt handlar om bygden här: om kvinnan som lät dra ut sina tänder av ren fåfänga, skolläraren som tycker barnen blivit mer splittrade av de moderna tiderna (1950-tal), prästen som inte längre ville bo i Södra Sallerups prästgård och diakonissan som vid ett hembesök upptäckte att hästen bodde i köket. Samt vad svarade lantarbetarna på frågan om seriemagasinen bör förbjudas?

Läs den nya sidan under Kort från det gamla Kvarnby: En gammal urklippspärm berättar.

This entry was posted in Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s