Lördagspromenad 27 april 2013

bluesipp

Och där kan vi pricka in blåsippan för i år. Vid det vanliga stället, men den är sen, kolla förra veckans genomgång av var och när. Och någon värme har ännu inte blivit fallet. Jag köpte och satte ut i låda stora fina perlargoner för två veckor sedan, stressad av att våren aldrig kommit igång och tänkte bakvänt att med blommor vänder det. Jag har så klart fått knipsa av alla lovande knoppar för de frostskadades av räliga vindar som drar ner temperaturen till under nollan.

Men våren är här ändå så klart trots frånvaro av värme, det är väldigt fint ute. Varmt är det istället inomhus på Malmös roliga krogar och dansställen. Särskilt i Folkets Park på Moriskan och på Cuba Café, som säsongsöppnade igår, där blommar dansglädjen till exotiska toner och härliga konserter. Publiken består i huvudsak av mänskor från världen utanför Sverige och är i alla åldrar från 2 till 90 vilka har skoj tillsammans. Mittemellan de här två vattenhålen i Folkets Park finns en tredje danskrog. Jag har varit där en gång. Publiken bestod av en etniskt rensad homogen samling surt sittande vit medelklass i 30-års åldern. Tack för mig, leverpastej!

This entry was posted in Lördagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s