En helt vanlig lördag i Malmö…

En vecka innan vi slår över till sommartid är det fortfarande vinterdräkt på allt och alla och jättekallt. Men det var ett fantastiskt soligt och vackert väder som inledde denna helg. Och det var också på sitt sätt en typisk lördag i Malmö: här händer allt. För medan jag njöt av solsken och frid på min sedvanliga promenad Kvarnby-Södra Sallerup tur och retur skedde nedanstående i stan:

 

Ja, inte riktigt, men det var rasister och antirasister som drabbade samman, de senare även med polisen, på Stortorget. Lars Hillersberg, salig i åminnelse, gjorde den här teckningen på 60-talet och den intellektuella kapaciteten mellan motstående ytterlighetsfraktioner i att kunna möta varandra på ett mer konstruktivt sätt har väl egentligen inte höjts sedan dess. I alla fall inte när det gäller utomhusdemonstrationer.

Dagen gick vidare och det blev kväll och mörkt och ännu mörkare under en timme: Earth hour. Jag säger inte så mycket om vi sparade på några resurser för planetens del. Det jag gillar är den globala gemenskapen, och så vill jag inte fundera så mycket på att samtidigheten inte infaller samtidigt. Månen fortsatte tack och lov att lysa över oss allihop i varje fall.

This entry was posted in Bilder, Lördagspromenad, Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s