Gyllins Trädgård har aldrig varit finare!

Blomsterängen är Gatukontorets skapelse, deras landskapsarkitekter håller ett kreativt öga och en varsam hand över Gyllins Trädgård. Jag var orolig och negativ för några år sedan inför kommunens planer, men allt har kommit på skam. Hittills i varje fall. Den gamla handelsträdgården inte bara tåler ingreppen utan verka behöva dem för att bevara sin själ av mystiskt rofyllt och vildvuxet strövområde. Jag ser var haren har sin gång och jag gillar det! Som här:

Ser du den anlagda stigen som vindlar sig in i snåren? Den går inte att motstå. Och det finns fler som tar en med på nya vyer av ett område jag trodde jag sett allt av… Gyllins har aldrig varit så spännande att ströva i som nu, tänk att det ibland behövs så lite utanverk för att fixa det. Men det kräver desto mer innanverk/tankekraft hos de ansvariga!

Årstidens praktfulla utstyrslar hjälper så klart till att förgylla promenaden. Och man kan äta sig fram genom Gyllins. 🙂 Äpplen, björnbär och en till synes ny våg av blåhallon som verkar välla upp ur underjorden överallt. Nypon i övermaga riklig mängd samt till och med kvarvarande hallon bedårar skog och sinne. Kan det vara finare?

This entry was posted in Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s