Här kommer min granne ingenjören…

Jag mötte min yttersta Kvarnbygranne idag på hundpromenaden. Han var ute med sin kära hustru. De kom förnämligt körande på vägen med hjälp av den konstruktion han har utfört för att paret ska kunna ta sig ut tillsammans. Min granne har tillverkat en egen sorts rullstol att haka i fruns eldrivna variant. Och han har tagit vad han haver: plåtbit, barnvagnshjul, dammsugarrör och cykelsadel.

 

Sammanlänkningen mellan bakplatta och rullstol sker genom ett hederligt kullagersystem så att bakvagnen smidigt kan följa med i svängarna. Själva kullagret består av en säger en golfboll! Det är den som syns fastklämd mellan byglarna. Det ska till en riktig ingenjör för att tänka ut den här fiffiga lösningen och vara kapabel att bygga den också! Men det krävs nog detta lilla nätta och rara par för att elmotorn ska orka dra hela ekipaget. 🙂

This entry was posted in Arbete & Fritid. Bookmark the permalink.

1 Response to Här kommer min granne ingenjören…

  1. Ulrika says:

    Vilken finfin konstruktion!
    Hälsa uppfinnaren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s