Skapa eller förstöra en park?

I Malmö är inställningen att vi är vuxna mänskor och värnar om våra parker. Vi till och med respekterar skyltar som berättar att mer ska blomma om vi bara ger oss till tåls:

Sommarängen som är på gång återfinnes i Gyllins Trädgård. Lycka till!

I grannstaden två mil norrut hade ovannämnda projekt haft sämre överlevnadschanser, tror jag. 🙂 För igår, på Valborgsmässoafton, festade studenterna i Lunds Stadspark och den stora morgontidningen bevakade de 20 000 parkgästernas picknickande. Tydligen en otroligt stor sak för det fanns flera reportrar och fotografer på plats, något som inte är fallet vid mer politiska aktiviteter, alltså händelser som har betydelse för andra än de närmast sörjande. Och inställningen var att det studentikosa tilltaget var fantastiskt!

I dag är det Första Maj och idag är Lunds parkarbetare utkommenderade för att städa upp efter intelligentians framfart igår. Inte ett papper eller överbliven flintastek kunde tydligen träffa en papperskorg rätt. Tidningen är åter på plats och visar hur begravd parken är i sopor idag. Och inställningen är att det är förfärligt!

Schysst jobbat! Först hjälper media till att haussa ett evenemang med sin bevakning och nätrapportering, sedan kan man dra vinster av de uppkomna konsekvenserna. Dubbelt upp om man säger så!

 

This entry was posted in Journalistik och massmedia, Religion och politik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s