Premiär för barfota i november

Jag lyckades fånga det här motivet när jag som vanligt trampade på till jobbet i morse. Nu har det blivit det normala: att cykla mellan Malmö och Lund. Men jag har hört att det går bussar också, kan ju vara tryggt att veta om framkomligheten för tvåhjulingar en dag trots allt skulle hindras av snö och is. För det ovanliga är ju att nu är det november och jag är barfota i sandaler. Det har aldrig hänt förut när jag varit i Sverige. Barfota i november?

En jättefin cykeltur – som vanligt. Förra veckan var det mörkt när jag startade, nu har vintertiden gett tillbaka morgonljuset. Samtidigt ser jag fram emot att åter ha hunnit ut innan solen bryter upp mörkrets lås för då kommer jag nog att få se rådjur skutta fram igen. De har jag bara sett precis i gryningen. Däremot hinner det nu bli skumt innan jag hunnit hem efter arbetsdagens slut.
Jag var inom Kvarnbys eminente cykelhandlare och förhörde mig om extra, lösa, bak- och framlyktor att ha i väskan och vid behov, om batterierna på de fasta ljusen lägger av mitt ute bland åkrarna, kunna klämma på. Sådana fanns, men varselväst får jag leta vidare efter.

När jag är vid den här bethögen är jag exakt mitt emellan hem och jobb på min cykelfärd. Hur ser halva vägen ut för dig?

This entry was posted in Om konsten att cykla. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s