Trampar vidare mellan Malmö och Lund

Återupptog cyklingen mellan Malmö-Lund efter semestern. Burlövsbadet har öppnat igen, men jag står över så länge årstid och klimat tillåter, tror jag; det var ju annars därför jag började trampa när badet stängde på grund av läcka i juni och min mångåriga vana att morgonsimma där två gånger i veckan tvärt tog slut. Jag saknade ju omedelbart motionen och började fundera vad jag skulle göra istället. Lätt skärrad över vad jag gett mig in på rullade jag iväg till jobbet en morgon för att testa om cykling kunde vara ett alternativ. Jag överlevde och fick en rejäl endorfinkick. Cykla till jobbet är jättehärligt! Att få motionerat samtidigt som jag tar mig till jobbet kostnadsfritt och miljövänligt är ju bara så perfekt också!

Jag sparar 650 kronor i månaden på att inte längre köra bil Malmö-Burlöv-Lund-Malmö två dagar i veckan, inklusive att jag då också slipper betala måttliga men dock 30 kronor i parkeringsavgift i Lund sagda dagar. Hittills i juni och augusti har jag cyklat hela vägen till jobbet två dagar i veckan, övriga dagar cyklar jag som vanligt bara till hållplatsen för regionbussen och njuter av att sitta och läsa under den 18 minuter långa färden Malmö-Lund. Periodkortet är också rena sparbössan jämfört med den stackars bilen som bara är en vinnare när jag ska handla egentligen.

Jag väljer ut vilka två dagar jag ska cykla utifrån väderleksrapporten. Vilken inte stämmer så klart. I torsdags cyklade jag  till och från jobbet i konstant regn. Dagen efter när jag tog bussen var det för ovanlighets skull den här veckan uppehåll…

Men när jag cyklade hem då i blötan under den dryga timme och några minuter som det tar så upptäckte jag att jag ändå var nöjd med tillvaron: Jag frös inte och regnkläderna höll mig torr och tänk: Jag hade ingen motvind! Ärligt talat så trodde jag nog jag blivit lite rubbad av ansträngningen. För att tänka så här positivt – dvs att bara tillmäta det goda en betydelse och strunta i att ge mer negativa faktum, som här att jag var långt hemifrån på en cykel i ösregn, någon som helst vikt i sammanhanget – det är inte riktigt likt mig, har jag en känsla av. Förändringen kändes jättebra!
Pedal och hälsa!

This entry was posted in Om konsten att cykla. Bookmark the permalink.

1 Response to Trampar vidare mellan Malmö och Lund

  1. Cleopatra says:

    Såklart att det är uppehåll den veckan som man tar bussen!
    // En som hatar att cykla i regn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s