Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort för mig…

Idag cyklade jag för första gången från Malmö till Lund och det var jättehärligt! Har fått tips om bästa vägen från Kvarnby vilket innebär rakt norrut, ut på Segevägen och så inne i Burlöv angöra cykelbanan som i ett huj på en hoj tar en till Lund. Där blir man dock rätt dumpad i S:t Lars-området; den sparsamma cykelbaneskyltning som finns går mot Stortorget, men lyckas man följa den skyltningen åker man på olika (?) gigantiska omvägar till sagda plats (har jag upptäckt senare). Lund är nu som den är annars också, inte mycket att göra åt: en skakig och stirrig transportsträcka genom flummig stadsstruktur.

Hem igen gav vinden motstånd hela vägen men det gjorde inget, det här ska jag göra om! Så fin cykelväg genom gammal byamiljö och rediga fält spär på den glädje som cyklingens frigörande av endorfiner i sig framkallar. Undrar hur det känns imorgon…

This entry was posted in Om konsten att cykla. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s