Fast svanar funkar också

Med tanke på förra blogginlägget funkar svanar i damm också utmärkt för att frammana känsla av idyll; här svanparet i Husie mosse. Fångat idag innan åskregnet drog över. Inte fångat så bra däremot är den bruna kärrhöken som häckar vid mossen, det krävs teleobjektiv för att den ska se ut som något annat än flugskit. Men pallra dig ner till mossen så får du se den och en massa svalor och sjöfåglar förutom svanparet och deras ungar.
Jag var på Gatukontorets guidade vandring i veckan runt mossen vilket var väldigt trevligt. Evenemanget var ett inslag i kommunens arrangemang Veckans park vilket fortsätter och det tror jag att jag också ska göra. Man lär sig massor om fåglar och natur.

This entry was posted in Söndagspromenad and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Fast svanar funkar också

 1. Lars says:

  Trevliga inslag om omgivningarna där jag bor. Redan 1973-74 “bodde” jag här ute, d.v.s. gjorde lumpen på LV4. Hitflyttad för 6 år sedan …

  .. Kollar in din blogg då och då .

  :: Lars ::

  • wendel says:

   Tack för kommentaren! Jag ser att du länkar till Matts Rydén som hälsade på min blogg häromdagen och ni är två jätteduktiga fotografer det är roligt få känna till eftersom ni båda tar bilder här hemifrån! Vet Husie stadsdelskontor om er båda? Ni borde ställa ut där! Eftersom du gjorde lumpen här ute innan nybyggnationen tog fart har du möjligen fotografier från den tiden här ute? De fotografierna skulle det vara väldigt intressant att få se i så fall! Allt väl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s