Söndagspromenad 2 januari 2011

När snöparadiset övergått till ishelvete gäller det att vara kreativ. Ta nya vägar, till exempel. Som här har vi premiärgått ända till Kölnans Fritidsby vid Sallerupsvägen. Cykelstigen mot Torup är en av få helt framkomliga leder för fotgängare ute i Kvarnby så den var det kul att gå så här långt på.

Samma led tillbaka, men det blir ju nya vyer ändå. Södra Sallerup till höger, har aldrig hänt förut, till exempel. Ovanför huvudet flög oupphörligt stora gåsfåglar norrut. De har ju precis vänt söderut. Vad vet de som jag inte fattar?

I vilket fall så har jag de här halkskydden att tacka för att det går att ta sig ut på promenad överhuvudtaget nu när vintern inställsamt täckt barmarksplättarna med blankstrukna svartspräckliga dukar och därtill bjuder på ett marmorhårt fruset snötäcke för övrigt. Särskilt de vältrampade gångarna är glatt glatta. Typ. I vilket fall det bästa inköp jag gjort, 129 kronor och så var världen möjlig att kommunicera med igen. Jag trodde förr broddar var för 80-åringar… Men inser nu att vill jag bli 80 är attiraljerna inte fel! 🙂

This entry was posted in Söndagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s