Lördagspromenad 6 november 2010

Så var det dags! Lika överraskande varje år. I fjol var den på plats först den 12 december, medan 2008 års snöpinne var på plats vid lördagspromenaden den 18 oktober. I år mittemellan. Den har också flyttat tvärsöver Fårabäcksvägen, se tidigare dokumentation.
Vad säger pinnen egentligen? Jo att det finns en instans som har koll på läget, ser framåt och sköter sina åtaganden. Och det utan mutor eller skottlossning, så allt är inte oregerligt i staden Malmö med omnejd. Men det är mer än vägsidesvalet som nu avviker:

50 meter längre fram vid vägkröken Klågerupsvägen-Fårabäcksvägen finns för första gången en pinne till… (Ni fattar varför jag lagt ut bilderna va? För att det i sin frid och anspråkslöshet är så himla vackert här ute!)

…se stilstudie från andra hållet. Mycket information samlad på liten yta om se upp för Prästgård, annalkande återvändsväg och kommande lavinfara, eller nått.

Sedan kommer pinnarna slag i slag, jag räknade till fem nerkörda längs en sträcka av 75 meter. Därefter, precis som innan man kommer fram till första pinnen, inte ett tecken. En förtätning utan like och så säger de att det inte händer någonting på landsbygden. Här ska det tydligen bli en sällan skådad snöstorm, väldigt lokal, men dock.

Skönt att vara inne i storstan, här finns inga varningspinnar samlade utan tvärtom!

This entry was posted in Lördagspromenad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s