Arbetssökning pågår, del 16: Inte längre!

Jag har fått jobb. Efter drygt fyra månaders arbetsfri uppsägningstid då jag hann söka 20 jobb blev det napp. Och det på ett jobb som står ut bland de andra som det jag helst vill ha, nu när jag kan unna mig att tänka efter. Men hade jag fått ett av de andra hade det säkert funkat också och så hade jag blivit glad för det, för de flesta av dem rör sig på olika sätt inom samma hemisfär: kommunikation, information, interaktivitet, etc. Sådant brinner jag för. Tror mycket på raka rör och sociala medier i sammanhanget.
En god vän skriver och undrar om jag fått någon hjälp av de “offentliga jobbsökarinstitutionerna”. Jag vet inte riktigt vad han menar för jobbsökning är en fråga mellan dig och din dator i första hand. Att själv vara aktiv, det är det enda som gäller egentligen. Men nästa månad hade jag behövt börja stämpla och då tror jag Arbetsförmedlingen blir en aktiv kompis som kan bistå den rådville med hur man skriver ett CV, fixar praktikplatser och couch, etc. Du som har erfarenhet får gärna berätta!
Själv tror jag mina tre anställningsintervjuer är belysande för vad som gäller för en arbetssökande: Första intervjun gällde ett sommarvik som skötare  inom vården där jag möttes av frågan “Hur kan det komma sig att en journalist söker sig till äldreomsorgen i Eslöv”, andra intervjun var på ett bemanningsföretag inför en kommunikationstjänst på ett företag. Bemanningsföretaget förordade mig men företaget hade redan innan de träffat mig slagit till på en som jobbat hos dem tidigare. Tredje gången blev det bra, varför? Jo antagligen för att jag dels intervjuas inför ett jobb inom mitt eget kompetensområde, dels intervjuas direkt av mina blivande chefer.

Så det är mitt råd: Även om du känner dig flexibel och vill ställa upp och jobba inom vitt skilda områden så stanna vid din läst för du gör bara arbetsgivaren nervös annars (Gunter Wallraff-syndromet) och se till att få direktkontakt med din presumtive arbetsgivare!
Lycka till!

This entry was posted in Arbete & Fritid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s