Arbetssökning pågår, del 2

Fyllde i förra veckan på arbetsförmedlingens hemsida in data om mig själv så att jag kan registrera mig som arbetssökande samt komma med i Vikariepolen. När formuläret är ifyllt har man två veckor på sig att uppsöka en arbetsförmedling för att bli registrerad och få vidimerat intyg på utbildningar och tidigare jobb.
Det gick bra vid besöket idag att både få intygen vidimerade och att bli registrerad för Vikariepolen. Däremot kunde jag inte blir registrerad som arbetssökande. För det senare krävde att jag återvände hem och en gång till fyllde i alla uppgifter om utbildningar, tidigare jobb, färdigheter, önskade jobbområden, etc.
Det var två olika system upplyste den vänliga handläggaren, ett för Vikariepolen och ett för att registreras som arbetssökande. När jag har fyllt i en gång till måste jag ånyo infinna mig  inom två veckor. Och egentligen ska jag då ha med mig mina intyg en gång till, etc.
Jag återvänder således  hem från arbetsförmedlingen och loggar in på deras webbplats för att göra om den omständliga inknappningen. Men möts av beskedet att underlaget redan är ifyllt och betygen är vidimerade, proceduren ska bara göras en gång. Databasen anmodar mig att istället ta mig till Arbetsförmedlingen inom två veckor så att jag kan bli registrerad som arbetssökande också. Jaha, men det var väl bra det, mäster skräddare, då återkommer jag imorgon…

This entry was posted in Arbete & Fritid and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s