Quizen i onsdags 3 mars 2010

Minstingen i laget fyllde 30 vilket gör ett tidsspann på drygt 28 år gentemot henne vars namn Team Stella bär. Hon har således 21 år kvar innan hon kan ta plats runt frågeformuläret. Spitfires har redan tre barn och ett fjärde på gång, Grattis! Men inte nog med att de vinner så att de aldrig kommer att kunna äta ikapp vinsterna, nu håller de på att inteckna framtiden också! Stella behöver framtida unga lagkamrater… Min son är i och för sig nu 23 fyllda, men vrider sig som en mask när jag föreslår att han väl kunde gå på quiz med morsan, förstår inte det. 🙂

Allas vår skotske dödgrävare Bryan hade satt ihop en quiz som hade allt, som vanligt: klurig, svår, och elegant! Innan vi kröp ut slagna till slant noterade vi att sillen kommunicerar genom att fisa, vi trodde spotta av förslagen där även blinka och bita ingick. Jag är säker på att jag läst någonstans om en lantbrukare som lät Maja och de andra kossorna lyssna på Mozart varvid det rann till mer mjölk. Men quizmastern ville ha in svaret att korna mjölkade bättre om de fick ligga på bekväma madrasser när de vilade. Vi missade vilken av Vatikanstaten, Filippinerna, Mexiko och Dominikanska Republiken som har bibeln i flaggan, men vi visste vilket gitarrmärke Jimi Hendrix använde. Jag stretade emot att vi skulle ta den kortaste tidrymden som svar på världsrekordet i att få Rubiks kub rätt: 7,01 sekunder, vi valde ett några sekunder långsammare alternativ. Det är helt sjukt att vrida klossen rätt på sju sekunder! Vi klarade mycket, särskilt filmfrågorna, men även vad människan till 98 procent består av: carbon, oxygen, hydrogen, nitrogen och calcium. Det stämmer väl in på oss också; det vill säga vi är ett antal tjusiga människor i våra bästa år och uppbyggda på bästa sätt, men vinner gör vi inte längre. 😦

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Quizen i onsdags 3 mars 2010

 1. Tant Greta says:

  Vad var det han sa Nils Ferlin? Att vi bara är…..kalk och ….????

 2. wendel says:

  Hittar på nätet att han sa om mänskan:
  “och själv är hon bara ett ögonblick.
  Själv är hon bara ett bloss i vind,
  ett födsloskri och en fårad kind.”
  Lite mindre substantiellt än fysiska grundämnen om man säger så.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s