Quizen i onsdags 3 februari 2010

Visste du att ett litet barn i genomsnitt skrattar 400 gånger om dagen? Nä, inte vi heller och det låter ju som om man skulle bli galen istället för glad både av att höra det eller hålla på själv. Steve ville vi skulle göra en uppskattning upp till jämnt hundratal och vi drog till med hundra och bara det kändes för mycket. Hur mycket skrattar en vuxen per dag? Okey i veckan då?
I vilket land bor det flest amerikanska medborgare utanför USA? Vi valde Kanada, men det är Mexiko. Lite konstigt för det väller ju in legala och illegala invandrare från Mexiko till USA. Åker de sedan hem igen när de blivit amerikanska medborgare? Eller är det icke-mexikanska amerikanare som drar söderut? Varför? Eftersom mexikanarna reser norrut?
Sanskrit hade trillat ur allas våra hjärnor som svaret på vilket logiskt uppbyggt språk som utnyttjats i dataprogrammering tror jag det var. Vi svarade urdu. Steve körde en del favorit i repris som vi tog, men var långt från pallen. Jag applåderade ärligt beundrande till psykona som vann även i kväll, annars brukar jag mest bara applådera lättat intensivt när de blivit tvåa eller trea…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s