Lördagspromenad 19 december 2009

God Jul I KvarnbyDet började snöa onsdagkväll och sedan har världen bara blivit vitare och vackrare för varje dag. I varje fall i Kvarnby. Det går bra att promenera med en yster hund på snötäckt mark, problemen kommer när snön smälter och sedan fryser till is istället…
Väl hemma tog jag min favoritfika: microuppvärmd fryst hemlagad prinsesstårta. Den här gången körde jag tårtbiten i mikron så länge att grädden blev rinnig och marsipanen halvflytande. Det smakade som min barndoms mannagrynsgröt med sylt. Mums, så gott! Jag har väninnor som när de läser det här, om de gör det, blir kräkfärdiga av min faiblesse. Konventionella stackare, säger jag bara!
P.S. Kolla kommentaren! Vad var det jag sa!

This entry was posted in Lördagspromenad, Mat and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lördagspromenad 19 december 2009

 1. Ann says:

  Så fint med snön, det där med prinsesstårtan skall jag förtränga.

 2. Ulf R says:

  Microtinad Prinsesstårta i all ära, mitt lördagsgodis vill jag ha för mig själv:
  Småskivad färsk ananas, bitar av mogen mango o clementinklyftor i liten skål med flytande ringlande honung, chokladsås och vaniljsås PLUS bitar av ny hemmagjord sockerkaka för att suga upp fukten.
  Plus nybryggt kaffe,
  Känns myspys även vid Möllan att då sitta inne o glo på snöfall och julstressande malmöbor.
  Ciao!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s