Stackars barn!

2000 dagisbarn samlades i veckan på Gustav Adolfs Torg i Malmö för att lämna ifrån sig sina “gosedjur”. Skandinaviska barnmissionen och Malmö stad ordnade insamlingen som skulle skänkas till fattiga barn i Ukraina. Sydsvenskan skriver: “Lagom till jul ska Malmös förskolebarn lära sig ge-tänk. (…) ‘Vi vill lära barnen att julen inte bara handlar om att få julkappar av tomten utan också att dela med sig’, säger kultursekreteraren Anna Jeppsson på Malmö stad.”

Stackars ungar, säger jag. Och menar de malmöitiska. Barn är som vuxna, både generösa och egoistiska, och de har rätt att få behålla sina gosedjur. En sådan här påprackad tvångsaktion kan lika gärna skapa en traumatiserande motreaktion. Det är föräldrarna som istället borde uppmanas att även köpa en leksak till en nallelös liten i utlandet.

This entry was posted in Malmö. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s