Lördagspromenad 19 september

Dianas kogerPå utflykt med Malmö Kulturhistoriska Förening. Först åker vi buss ovan jord längs Citytunnelns sträckning, hela vägen från Centralen till brofästet, guidade av arkitekt Tyke Tykesson som jobbar på Stadsbyggnadskontoret i stan och som kan allt om Malmös arkitekturhistoria, sedan promenerar vi med en landskapsarkitekt jag missade namnet på mellan stadens slutna och öppna rum. Bilden från Dianas tappade koger i Ernst Billgrens skulpturgrupp i Kungsparken. Kan rekommendera föreningen och dess utflykter: perspektiven på vad Malmö är både djupnar och breddas.

Malmö

Sedan tar jag min vanliga lördagspromenad hemma i Kvarnby med hunden. Beundrar nya skylten vid femmans ändhållplats. Och funderar på de ilskna försvarare av det som jag tycker illa om i Lund vilka kommenterade det jag bloggade om i ämnet. Jag var inte ute efter utövarna personligen, det var deras seder och kommunalpolitiken jag kritiserade. Men de tre svaren skrämmer mig och gör att jag börjar undra vad det är för människor som sysslar med  det där dravlet jag ryser inför. Avståndet ökar…

This entry was posted in Lördagspromenad, Malmö and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Lördagspromenad 19 september

  1. Anders Norén says:

    Tja, hjärnspöken är hjärnspöken. Men du är säkert välkommen att besöka TLTH:s kansli eller LTH:s kuratorer och tala ut, om du inte är rädd för att bli tillfångatagen och inlåst i Kårhusets källare. Eller vad det nu är du tror att de fascistoida teknologerna gör.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s