Lord of the Flies – modern managementlitteratur

Jag läste nog William Goldings Flugornas Herre på gymnasiet, det hörde till då, men tvångsläsning har en tendens att förträngas. Så när jag nu läste eller läste om den visste jag inte hur det skulle gå. Och jag måste säga att slutet är dåligt. Men bortsett från det så har tiden spolat bort en del värderingar från agendan och nya har tillkommit; det känns som om jag läser en handledning i modern management. Det är ju precis så här det går till. Och Pirate Bay har klockrent lärt sig spelet från Jacks jägarlag: gå utanför demokratiska spelregler, skaffa en stamidentitet genom yttre markörer och utropa en gemensam fiende. Klappat och klart och PB kan numer skratta hela vägen till banken.

This entry was posted in Kultur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s