Quizen i onsdags 10 juni 2009

Jag tror vi behöver plugga lite på Sgt Peppers-omslaget, skrev alfahannen lakoniskt i ett uppföljande e-post. Ja, jag tror inte vi har haft  rätt någon av de gånger slaktaren från Skottland släppt en sådan omslagsfråga. Den här gången gällde det vilken trettiotalsskådis som visades där. Vi gissade på Marlene Dietrich, men rätt svar är Shirley Temple. Det rätta svaret skulle också vara namnet på en drink, men den drinken har jag aldrig stött på. Dietrich var ju med i Blå Ängeln och den titeln tror jag återkommer på en drink också, men jag har väl fel, suck. Googlar och ser att båda har gett namn åt en drink, men Shirley direkt med sitt eget namn och inte via filmtitel så då är det väl så då. Hennes drink är för övrigt alkoholfri, därför kanske okänd…

De engelska benämningarna på kroppsdelarna ger fem som bara har tre bokstäver. Vi klarade tre och missade jaw och gum.

Jätteklurigt var det att ange vilka av USAs stater som är västligast, östligast, nordligast respektive sydligast. Västligast var självklart Alaska, och kanske Hawaii var sydligast, ansåg vi, men det senare kändes som en fälla så det ändrade vi till Florida. Minns inte våra andra svar. Det rätta svaret slår dock ut allt: Alaska, Alaska, Alaska och Hawaii. 🙂

Skylten Hollywood står på berget Mount Lee, det vi bråkade om var ifall skyltplatsen verkligen kunde kallas berg, men eftersom vi inte hittade något annat tänkbart som Mount Lee kunde förknippas med av landmärke, vilket var frågan, så skrev vi det och det var rätt. Fel hade vi däremot om tredje största urbana europeiska ort. Efter London och Berlin var jag tvärsäker på Paris, men det är Madrid. Ja,ja,ja som spanjorerna säger.

Vart räknas van Gogh, ja vanligtvis är han ju portalfigur för expressionismen, men i Bryans fråga var det beteckningen postimpressionist som gällde och det funkade eftersom han knappast kan kallas impressionist, abstrakt expressionist eller fauvist. Vi parade hop rätt gubbe där av de fyra som förutom ovannämnda inkluderade Matisse, Monet och Pollock.

Ingen pallplats och segern knep Spitfires vilket väl var på tiden att de lite grand kom tillbaka i de sammanhangen.

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s