Quizen i onsdags 3 juni 2009

Eric var tillbaka som quizmaster och med det litteraturfrågorna särskilt! Och inga lätta heller. Litteraturvetaren i laget hade dock koll på vilka poeter som räknades till romantikerna och vilka som inte gjorde det. Men vad fyra titlar hade gemensamt klurade vi inte ut, rätt svar var tydligen att de alla  ingick i dikter, så det är mycket med poesi just nu.

Kollade i Wikipedia och där står att det det är T.S. Eliot som skrivit I will show you fear in a handful of dust där de fyra sista orden är titeln på en roman av Evelyn Waugh. Jahaja, precis som författarna lånar uttryck av varandra så lånar quizmastrar frågor; som namnen på alla Ninja-figurerna vilka vi den här gången kunde och att fyra amerikanska presidenter kom i följande kronologisk följd: T.Roosevelt, W.Wilson, C.Coolridge, FDR.

Att översätta romarnas Helvetia till Schweiz gick bra, och att Lusitania var Portugal, men Hibernia trodde vi var Skottland när det var Irland. Om uppgiften är att ordna sex ostron, 175mml rödvin, ett stekt ägg och en banan utefter hur mycket kalorier det är i dem så står de i rätt ordning. Vi satte ägget sist…

Hamnade utanför pallen, men grattis till Turboapa som vann!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Quizen i onsdags 3 juni 2009

  1. Nils says:

    Hur kan man vilja besöka den där puben, över huvud taget, som blir allt mer känd för att trakassera sådana kunder som klär sig över en viss nivå? Det finns flera yrkesmusiker i Malmö som kommit till Pickwick i sina arbetskläder, d.v.s. frack eller mörk kostym, direkt efter jobbet, och blivit utsatta för något slags missriktade uppfostringsförsök som inte hade varit på sin plats ens om det verkligen varit tvättäkta brats som stigit över tröskeln.

    Vill man vara säker på att bli bemött med basal hyfs, eller över huvud bli serverad, gör man alltså klokt i att hänga kostymen i garderoben, åtminstone om man inte kommer dit i ett sällskap. Senast denna vecka fick en musiker vända i baren, där en bartender som musikern aldrig tidigare sett vägrade servera honom ett glas mineralvatten; först kom ingen bartender fram till disken, efter långt väntande, varvid musikern gav tecken att han ville beställa – och då nekades han att få beställa, därför att man “[inte serverade sådana som ger personalen instruktioner]”. När musikern påpekade att han blivit ignorerad i flera minuter blev han utskälld för en dålig tidsuppfattning.

    Ren diskriminering. Att diskriminera efter förmodad politisk uppfattning, socialklass etc. är precis lika allvarligt som att göra det efter nationalitet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s