Quizen i onsdags 13 maj 2009

Pratade med Pickwicks Tim före kvällens omgång. Och han berättade att den som  skulle vara  kommande quizmaster  kunde lägga ner ett par timmar på att få ihop rätt sammansättning på de 24 frågorna!  Till hjälp har varje quizmaster, till exempel, samlat sina gamla frågor för att eventuellt hitta nya vinklar på dem eller bara få uppslag av. Pickwicks quizmastrar träffas också varje vecka en gång enkom för att gå igenom de nya frågorna och kolla så det både finns frågor som alla ska kunna svara på, men så de räliga uppgifterna som ska skilja vinnaren från tvåan. Och det gäller även att både de som tävlar första gången och vi flerårsnördar ska ha ett utbyte av tävlingen.

Pickwicks quizmastrar vet att vi som tävlar håller koll på dem. Men nu förstår jag att quizmastrarna också håller väldigt bra reda på oss! Tims redogörelse fick mig att tänka på mästarfilmen Frost/Nixon, om förberedelserna inför mötet mellan två storheter på var sin sida av ett samhällsdrama. Jag tror banne mig det på sitt sätt går att göra film om oss  på Pickwick också! Här finns ingen brist på dramatik i alla fall!

Väl i selen efter startskottet lämnade vi blankt i ruta efter ruta och först vid fråga sju satte vi ett säkert svar. Ruggigt! Vi brukar annars ta de första frågorna varvid det är lätt hänt att man vrålar Go home! till något konkurrentlag vid fråga 12 för det känns så bra då och sedan går det bara utför. Den här gången var det tvärtom. Meghan ger inte upp sina ordkrossningsfrågor utan bedriver pedagogisk aktivitet för att ånyo få oss att fatta. Den här gången gick de frågorna bättre och vi fick till dem – och några till. Men varför det skulle kunna gå att gissa sig till att det var Marlon Brando som i fjol kom ut med en självbiografi betitlad Somebody, fattade vi inte. Gör det fortfarande inte. Att Pyttemjuks nästa operativsystem ska heta Windows sju fixade vi inte heller eller att gitarrbyggaren Gibson Les Paul fortfarande lever vid över 90 års ålder. Det senare  är ju bara att gratulera. Vi kan säkert gratulera oss själva en annan gång!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s