Quizen i onsdags 29 april 2009

Det är hemskt att vara en halv poäng från segern! Vi delade den nesliga andraplatsen med Spitfires medan Simple Mind väl gjorde comeback i de här sammanhangen. Hade vi kunnat göra annorlunda? Vi pratade om Ella Fitzgerald på frågan om vem som kallas för The First Lady of Song, men vi var rörande överens om att Ella kallades för The First lady of Jazz. Vi chansade istället på Edith Piaf och jag tycker fortfarande att det stämmer bättre! Men jag får ge mig: alla uppslagvserk på nätet inklusive Library of Congress anger Ella…

Då var det det här med i vilket land som en del uppfinningar såg dagens ljus och så räknade Steve upp akvedukt, öl, hjulet, skolor, bibliotek, etc. Frågan har fällts tidigare, men vi mindes inte vad vi svarade, etc. Vi tyckte bibliotek uppmanade till att ange Egypten. Men svaret är Irak. Hade vi stannat upp så kunde nog ingen säga att vi hört att det var de gamla egyptierna som uppfann hjulet, men att därifrån i tanken ta oss till tvåflodslandet hade vi nog inte fixat just då ändå.

The Tower of London var heller inte rätt svar på vilken betalande turistattraktion som drog in mest pengar i England förra året. Vi var inne på alternativ och just nu minns jag inte (har väl förträngt det) om det rätta svaret också nämndes: Millenniumhjulet.

Det var de tre ovannämnda frågorna som maler ifall vi hade kunnat svara rätt där. För annars svarade vi rätt på resten; det kan inte förekomma tornados vid ekvatorn, cardiac, skeleton och en till är exempel på muskler, Obamas popularitet är 65-procentig på en skala Sydsvenskan publicerat och vår alfahanne kunde namnet på Elvis Presleys manager, Colonel Tom Parker, etc. Varför hade det känts bättre om vi förlorat med hundraåtta poäng istället för ett halvt?

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s