Quizen i onsdags 22 april 2009

Eftersom vi bara vinner varannan onsdag och vi vann förra så blev det som det blev nu. Vår alfahanne, som alltid prickar in när det är Meghan, missade hennes quiz igår och det grämer säkert honom. För quizen var omväxlande och bra, men utan för många och krångliga “multiple choice” som quizmistress gärna excellerar i. Vi var därför klara rekordtidigt för att vara en Meghan-quiz.

Vi var tre tappra i Team Stella som kämpade väl och kom på både det ena och det andra i bra laganda, men vad hjälper det när General Mortars bara blir stöddigare och stöddigare? Min ungdoms hjältar, Spitfire Psychopaths, är inte längre vad de varit så det är bara till att applådera uppkomlingarna…

Litet axplock: att utan en engelsman i laget komma på att gem heter paper clip kräver sinnesnärvaro när det handlar om sekunder, det fixade Anna, men jag kom aldrig på att ersättning per dag vid tjänsteresor kallas per diem. Däremot har jag tydligen för hundra år sedan inte varit FNL-are förgäves utan kammade hem ett poäng åt laget genom att veta att Vietnam gränsar till Kina, Laos och Kambodja.

Sherlock Holmes dödsfiende heter inte Mortimer som vi fick till det utan Moriarty, men var fick jag Mortimer ifrån? Det var väl inte en på puben som inte visste vilken roman Meghan läste inledningsraderna till, Liftarens guide till galaxen, men inte fullt lika många som gissade rätt på antalet självporträtt Rembrandt målat: 62. Vi gissade på 122 och så många är det säkert om man utvidgar självporträtt till att innefatta även sådana i andra tekniker än målade i olja. Men nu handlar ju quizen om att märka ord och bli vansinnig…

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s