Quizen i onsdags 1 april 2009

Stackars Steve! Det var inte första gången han som quizmaster tvingades erkänna sig skyldig till felaktigheter i frågorna eller svaren. Men den här gången tog han priset: dagens Sydsvenskan skrev stort om en ny Volvo framtagen i samarbete med LTH. Steve frågade gravallvarligt vilken energiform bilen gick på. Vindkraft var svaret. Det var bara det att dagens datum var första april…

En eloge till Steve som aldrig förnekar när han dabbat sig utan att vi alla kunde skratta med honom. En bra quiz för övrigt. Och Team Stella klev upp flera pinnhål i konstruktivt lagarbete. Som när gruppens engelsman som svar på frågan vad det kallas när man inte använder stora bokstäver utan bara små vid skrift säger att det enda han kommer på är lower case, men det är fel. Låter jättebra, tyckte vi andra och skrev ner det under högljudda protester från förslagsställaren. Det var rätt! I hur många länder finns Ikea? Alternativen var 13,19, 24 och 35. Spontant sa vi alla 35, men två av oss började skriva en lista och kom fram till att nä, det är nog snarare 24 vilket också var det rätta.

En hård nöt var KIT, en förkortning i likhet med BTW (by the way) och andra liknande vilka används i modern digital kommunikation företrädesvis. Efter att ha skrivit alla engelska ord vi kom på som började på K (sex stycken) och kört dem fram och tillbaka med alla rimliga ord i sammanhanget som började på I respektive T och avfärdat Kiss In Time, etc, brast kvällens hjälte ut i Keep In Touch och vi jublade som om vi vunnit – vilket vi också kanske gjorde just då. Vederbörande fixade även under vilken beteckning  den amerikanske presidentens helikopter går och det är ju Marine 1.

Vad vi inte visste var att Viagra tydligen kan ersättas med ruttna ägg och så någon fråga till, men vi fick ihop 22 poäng och erövrade därmed årets tredje seger. Och segrarna har vi tagit hem varannan gång i de senaste spelomgångarna. Respect!

P.S. Gången innan vi vann fick vi spydiga kommentarer från psykona om att vi var väldigt många fler i vårt lag den kvällen än vad de kunde ställa upp med  då. Den här segern tog vi hem trots att vi var ett par färre än dem! Respect!

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Quizen i onsdags 1 april 2009

  1. Tant Greta says:

    Ja du, det där med quiz, jag skulle nog inte klara mig i mer än i fem minuter… Känner hur prestationsångesten skulle strypa varje “vetenskapsartär” i min skalle, fram till total blockad av allt vettigt tänkande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s