Quizen i onsdags 11 februari 2009

Tim var quizmaster och frågorna var väl okey, men det var inte vi. Vi intalade oss för mycket att vi var rätt på det vilket vi inte var. Världens största pappersproducerande länder borde jag ha klarat, till exempel. Vi sa Kanada och Finland, men det senare ska bytas ut mot USA så klart. Ett da capo från förra onsdagen trodde vi frågan var om vilken frukt som det framställs mest av i vikt räknat. Vi svarade glatt apelsin, men det skulle vara vindruvor. Och Morfeus är drömmarnas gud och inte sömnens; det senare är det Morfeus pappa Hypnos som ansvarar för. Något jag kollar nu i ne.se:s nya fula webbportal. Jag vill inte sitta och titta på en trasmatta av färgade ord varje gång jag behöver använda Nationalencyklopedin. Jag känner mig idiotförklarad och fattar inte strategin med bytet av hemsidans utseende?

Jag fattar inte heller hur Pickwicks barmästare menar han ska tjäna på att personalen tvingas ställa ett vinglas till bredvid det som vinet ska hällas upp i vid beställning av just ett glas vin. I det bredvidstående glaset finns en röd rand ditritad med spritpenna eller nått på lämplig höjd så att säga. Enligt hörsägen sker något liknande nu också vid en del ölbeställningar. Alltså, vad har millimeterrättvisa med pubbesök att göra? Lika sympatiskt som NE:s nya framtoning. En epidemi? Ett tidstecken?

This entry was posted in Quizen i onsdags and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s