Tullstorps skola 1947

Britta Ternrud som visar bilder och berättar om dem här på bloggen på sidan Frans Nilsson hade ett jaktgevär  har även skickat in det här bidraget. Vet du mer så välkommen att kommentera! Klicka på fotot för förstoring!

Bild 001 Maj-Britt öv rad 7e fr vä Ingrid o Edvard 5 0 6 n rad Tullstorps skola

“Vad jag tror så är bilden från Tullstorp skola cirka 1947. Jag har fått reda på att läraren som står till höger på bilden heter Ossian Jönsson, sträng men rättvis. Tror att han jobbade som lärare ett tag eftersom jag har honom på fler skolbilder.
Mina morföräldrar Jenny och Frans Nilsson hade sina tre yngsta barn i denna klass. Det skiljer fyra år mellan dem så bilden måste nog omfatta hela gruppen av barn som gick på skolan samtidigt.
Maj-Britt Nilsson finns i den stående raden sjunde från vänster och Ingrid och Edvard Nilsson sitter där nere, femte och sjätte från vänster. Fotot tyder på ett gäng glada ungar. “

1 Response to Tullstorps skola 1947

  1. Micke says:

    Grabben med glasögon är John Friberg , till höger om honom står Karin med okänt efternamn. Nedersta raden tredje från höger sida sitter Göte Friberg. Stående raden fjärde från vänster står ett krigsbarn från Holland som kom till Sverige efter kriget. Fotot är taget hösten 1948. Min morfar slutade skolan 1949.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s