Tullstorps skola 1947

Britta Ternrud som visar bilder och berättar om dem här på bloggen på sidan Frans Nilsson hade ett jaktgevär  har även skickat in det här bidraget. Vet du mer så välkommen att kommentera! Klicka på fotot för förstoring!

Bild 001 Maj-Britt öv rad 7e fr vä Ingrid o Edvard 5 0 6 n rad Tullstorps skola

“Vad jag tror så är bilden från Tullstorp skola cirka 1947. Jag har fått reda på att läraren som står till höger på bilden heter Ossian Jönsson, sträng men rättvis. Tror att han jobbade som lärare ett tag eftersom jag har honom på fler skolbilder.
Mina morföräldrar Jenny och Frans Nilsson hade sina tre yngsta barn i denna klass. Det skiljer fyra år mellan dem så bilden måste nog omfatta hela gruppen av barn som gick på skolan samtidigt.
Maj-Britt Nilsson finns i den stående raden sjunde från vänster och Ingrid och Edvard Nilsson sitter där nere, femte och sjätte från vänster. Fotot tyder på ett gäng glada ungar. “

3 Responses to Tullstorps skola 1947

 1. Micke says:

  Grabben med glasögon är John Friberg , till höger om honom står Karin med okänt efternamn. Nedersta raden tredje från höger sida sitter Göte Friberg. Stående raden fjärde från vänster står ett krigsbarn från Holland som kom till Sverige efter kriget. Fotot är taget hösten 1948. Min morfar slutade skolan 1949.

 2. Mikael Hedman says:

  Hej! Jag hittade din blogg av en händelse. Läraren på skolfoton hette Charles Ossian Nilsson och var min farfar. Han var lärare i Tullstorps skola mellan 1917 och 1952. Jag har mer att berätta, men mest har nog min far Birger Nilsson som föddes 1931, blev 90 år för ett par veckor sedan…han är helt klar i huvudet och kan berätta det mesta om Tullstorps och Kvarnby under 40 och 50 talen. Hör av dig om du vill ha kontakt
  Med vänlig hälsning
  Mikael Hedman

  • Å så trevligt och intressant! Jag skulle gärna vilja prata med din far om hans skoltid och kanske få lov att titta på foton som kanske kunde visas på min blogg? Men sen i fjor bor jag i Åkersberga och verkar bara resa ner till Malmö en gång om året vad det har blivit hittills. Så jag undrar: du kan inte be din far berätta lite för dig om sin skoltid? Och så skriver du ner vad som blir lämpligt och så hjälps vi åt att redigera det? Skulle vara jätteroligt att få ta del av!
   Hälsningar
   Anna-Mi
   amwwendel@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s