Inget är som Husie mosse!

Sen jag flyttade till Åkersberga i februari fjor har jag åkt till Malmö två gånger. Varje gång har jag tagit buss 35 till Husie Kyrkoväg för att vandra runt Husie mosse. Mossen och det omgivande odlingslandskapet och himlen som känns så stor och välvd just där ger mig sådan frid och lycka. För att inte tala om fågellivet, det här är en fantastisk biotop! Jag har sett allt möjligt här genom åren. Så njut du som bor i Malmö och har mossen nära, själv bor jag 60 mil bort.

Här uppe i Stockholm pratar man stolt om Angarnssjön och dess strandängar, bla bla. Följde med Naturskyddsföreningen på utflykt dit, Vi gick runt, men kom aldrig närmare vattnet än på bilden nedan. Stort och ödsligt om du frågar mig. Givande för fåglarna antagligen och för såna som gillar att stå still och titta i tubkikare. För oss andra är det som en lite enahanda lång vandring runt en sjö, men fåglarna kan man glömma, de lurar i vassen. 🙂

This entry was posted in Bilder, Fåglar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s