Gårdagens häger och dagens fysiska faktum

version2_1

Dagens häger fotograferade jag igår, men han står där jämt i Husie mosse eller i någon annan vattenpöl. Husie mosse är platsen för många andra sorters fåglar, det är en av de rikaste biotoperna i Malmö för fågelskådare vilket märks både vad det gäller pippiar som av flanörer med kikare och kameror med jätteobjektiv. Själv har jag en blygsam fotoapparat, men det blir bra nog, tycker jag.

version2

Det här storskrakepare, som jag också plåtade igår, har jag sett i flera år i Husie mosse och det är kanske samma par precis som svanparet i mossen.

Om man tycker om att kolla fåglar och vill lära sig mer om dem och få hjälp med vad det är för några man fångat på bild, och liknande, kan jag rekommendera Facebookgruppen Fåglarnas Malmö.

Idag cyklade jag istället och det en runda längre åt sydost och ner till Skabersjö slottsväg och hem igen. På vägen såg jag två rådjur ute på ett fält som nästan de enda levande varelserna överhuvudtaget. En man i lycra trampade förbi, några rotade i sina trädgårdar, men annars var landsbygden fridfullt öde måste jag säga.

25316885456_9ce9e2df21_o

På bilden ser vi en bro, en å, en väg och en markör i cement, typ. Den sistnämnda visar att här möts Bara Härad och Malmö Stad, vägen är Ebbarpsvägen som går från Fårabäck till Skabersjö, ån är Sege å och bron heter Ebbarpsbron och anlades 1961 vilket en fin metallskylt på bron omtalar. Båda skylten och stenen är prydda med Malmös stadsvapen. Alltihopa är uttryck för sociala konstruktioner. Det är väl bara vattnet som är ett äkta fysiskt faktum, egentligen. 🙂

This entry was posted in Fåglar, Lördagspromenad, Malmö, Om konsten att cykla, Söndagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s