Spännande med spång

24976401796_511b018f6f_o

Igår när jag tog en promenad i Gyllins trädgård i Husie, Malmö och fotograferade, se bilden ovan, så kom jag till en skylt som berättade att en våtmark modell större skulle anläggas i den nerlagda och numer helt vildvuxna handelsträdgården. Det blänker redan vackert till här och var av ytvatten, se bakom videungen. Men vid den här nya vattensamlingen skulle det därtill anläggas ett system av spångar för att göra vandring möjligt. Sånt är spännande!

DSCN2624

Ovan bild visar den spång som plötsligt kommit på plats vid södra änden av Husie mosse. Och den gör att det nu går att ta sig fram över ett större sankt område här och därigenom kan man nu även runda mossområdet från utsidan. Till höger syns en mötesplattform, fiffigt! Spången lockar att gå på, eller hur?

husiemosse1

Även idag, se blogginlägget från igår, lyckades jag få flera fågelarter på samma bild; idag blev det i ett foto från Husie mosse med häger, gravand, sothöna, svanar och en mås.

This entry was posted in Fåglar, Söndagspromenad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s