I väntan på strömstaren

I utflödet från Husie mosse, i norra änden alltså, se bilden nedan, där huserade i fjol vid den här tiden strömstaren den rara! Men hen har inte anlänt än! Vi är flera som spejar och spanar:

DSCN2669

Strömstaren har ett favvofiskeställe till och det är några meter norr om bron över Risebergabäcken vid cykelstigen till Torup. Även här spanade en häger troget när jag den 24 januari tog en promenad till Husie mosse:

24216201999_992977c184

Jag har faktiskt aldrig sett en häger förut vid just de här två platserna och att få två hägrar att samma dag sitta vackert inför min kamera har jag heller aldrig varit med om förut. Just dessa fåglar brukar omedelbart lyfta redan när de på långt avstånd tydligen får se mig! Nu var det väldigt råkallt och dimfuktigt den här dagen, vilket syns på bilderna, och det kanske spelade in för jag stod nära en god stund och fotograferade utan minsta reaktion från di gråe.

Det är gott om häger i Husie! Men strömstaren hoppas jag att det även detta år kommer att finnas åtminstone en av, eller om de nu är två! 🙂

This entry was posted in Fåglar, Söndagspromenad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s